GELD VERDIENEN met je video's?! Klik hier om GRATIS te registreren

Zideo Community Richtlijnen

We willen je vragen om geen misbruik te maken van Zideo. Deze Community Richtlijnen helpen je om te begrijpen wat het betekent om lid van Zideo te zijn. Lees de Community Richtlijnen dus even goed door en respecteer de Zideo community.

Wat te doen

Wees aardig en respectvol
We zijn een community die bestaat uit veel diverse mensen, die allemaal het recht hebben om zich comfortabel te voelen en die misschien niet altijd denken wat jij denkt, geloven wat jij gelooft of zien wat jij ziet. Dus wees aardig en respectvol in je interacties met andere leden.

Upload alleen content die jij hebt gemaakt
Respecteer de auteursrechten van anderen, net zo goed als dat jij wilt dat anderen jouw rechten respecteren. Dit betekent dat je alleen video’s mag uploaden die jij zelf gemaakt hebt of waarvoor je een machtiging tot gebruik hebt.

Laat de mensen weten wat je denkt
Feedback is een onderdeel van de ervaring en wanneer je met respect feedback geeft, kan dit een hele goede manier zijn om vrienden te maken, verhalen te delen en je tijd op Zideo te verrijken. Dus laat gerust reacties achter op video’s die je raken en beoordeel video’s.

Geniet van de website
Zideo is er voor de community. Vergeet niet dat jij ook tot deze community behoort! Elke individuele gebruiker maakt Zideo tot wat de site is. Er is veel te zien en er zijn veel gebruikers die geweldige dingen maken, misschien ben jij wel een van hen. De apparatuur om video's te maken wordt constant goedkoper en gemakkelijker te gebruiken, dus duik er in en geniet er van!

Wat niet te doen

In de meeste gevallen geven we graag een tweede kans. Om die reden sturen we je eerst een waarschuwing als je de regels van Zideo schendt. Bij het regelmatig overtreden van de regels kunnen wij je account opzeggen. Als je account wordt opgezegd, kun je geen nieuwe accounts meer aanmaken.

Upload geen content die niet van jou is
Dit betekent dat je geen video’s mag uploaden die je niet zelf hebt gemaakt en waar jij geen machtiging tot gebruik voor hebt. Ook mag je geen materiaal in je video’s gebruiken waarvan iemand anders het auteursrecht bezit, zoals muzieknummers, stukjes van programma’s die auteursrechtelijk zijn beschermd of video’s die door andere gebruikers zijn gemaakt.

Uit je frustraties niet op andere leden
Wij zijn voorstander van het recht op vrije meningsuiting en dus ook van ieders recht om onpopulaire zienswijzen te verkondigen. Maar Zideo is geen plek om anderen te treiteren en intimideren. Wanneer we een geldige melding krijgen dat jij dergelijk gedrag vertoont, dan zullen we je een waarschuwing sturen en mogelijk zelfs je account verwijderen.

Spam niet
Iedereen heeft een hekel aan spam. Maak dus geen misleidende beschrijvingen, labels, titels of miniaturen om ervoor te zorgen dat je video’s vaker worden bekeken. Het is ook niet toegestaan om grote hoeveelheden ongerichte, ongewenste of herhalende inhoud te plaatsen, inclusief reacties en privéberichten.

Denk ook aan de kinderen
Zideo is niet bedoeld voor pornografie of seksueel expliciet beeldmateriaal. Wanneer deze omschrijving bij jouw video past, plaats deze dan niet op Zideo. Ook al is het een video van jezelf.

Shockeer niet
Expliciet of zinloos geweld is niet toegestaan. Wanneer in je video iemand wordt verwond, aangevallen of vernederd, moet je deze niet plaatsen. Zideo wil geen shockerende site zijn. Ook is het niet toegestaan video’s te plaatsen met daarin onacceptabele dingen, zoals dierenmisbruik, drugsgebruik of het maken van bommen.

Andere dingen om in gedachten te houden

Andere gebruikers (hun content, hun gedrag)
Je zult veel verschillende dingen tegen komen op Zideo en je kunt dan ook met beeldmateriaal worden geconfronteerd, dat je als beledigend ervaart. Wanneer dit het geval is kun je twee dingen doen, je klikt weg en bekijkt gewoon iets anders (waarom je tijd verspillen aan dingen die je niet leuk vindt?) of als je denkt dat het beeldmateriaal een inbreuk vormt op onze gebruiksvoorwaarden, dan klik je onder de video op “Niet OK”. Op deze manier wordt de video voorgelegd aan de medewerkers van Zideo die hem vervolgens zullen beoordelen.

We beoordelen video’s die als ‘Niet OK’ worden gemarkeerd
Wanneer een video als ‘Niet OK’ wordt gemarkeerd, beoordelen wij de video om te zien of deze onze gebruiksvoorwaarden schendt. Gemarkeerde video’s worden dus niet automatisch door het systeem verwijderd. Als we je video verwijderen nadat we deze hebben beoordeeld, kun je ervan uitgaan dat dit met opzet gedaan is. We raden je aan onze waarschuwing serieus te nemen. Overtredingen op de gebruiksvoorwaarden kunnen leiden tot een waarschuwing of tot het opzeggen van je account. Als je account wordt opgezegd, kun je geen nieuwe accounts meer aanmaken.

Schending van het auteursrecht
Als je een video die jij hebt gemaakt tegen komt bij een andere partner, raak niet in paniek. Dit is vast gewoon een misverstand en niet verkeerd bedoeld. Een goede eerste stap is dan ook deze partner beleefd te vragen de video te verwijderen. Als dit niet werkt, klik dan onder de video op ‘Niet OK’ en geef de reden van je melding op. Vanaf hier zullen de medewerkers van Zideo het afhandelen.

Tot slot
Neem deze Community Richtlijnen serieus en houd je er aan. Probeer geen achterdeurtjes te zoeken of een manier te vinden om er omheen te werken. Probeer de richtlijnen te begrijpen en respecteer waarom ze zijn opgesteld. Als je vragen of opmerkingen hebt, dan horen we dat natuurlijk graag van je. Voel je vrij om een mail te sturen naar support@zideo.nl